Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Η μεγάλη αγωνία του Κώστα Χαρδαβέλλα


"Έσπασε" η - εξ αρχής παράλογη- απεργία των δημοσιογράφων! Δυστυχώς, ο θάνατος τριών ανθρώπων, που έκαναν το "εγκλημα" να πάνε σήμερα το πρωί στη δουλειά τους, σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σταδίου, έγινε η αφορμή για να επιστρέψουμε στις θέσεις μας! Εκεί που από το πρωί, ΟΦΕΙΛΑΜΕ να είμαστε!......
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι 3 άτυχοι νέοι, εργάζονταν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όταν ξέσπασε φωτιά από ρήψη μολότωφ. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, ανέβηκαν στον τρίτο. Η σκάλα λειτούργησε σαν "καμινάδα" και ο πυκνός καπνός τους οδήγησε στον θάνατο!Τρεις νέοι εργαζόμενοι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες - η μία έγκυος στον 4ο μήνα της κύησης! Τρεις οικογένειες, βυθισμένες στο πένθος! Άνθρωποι που η ζωή τους άλλαξε για πάντα, μέσα σε μια στιγμή!
Η είδηση και οι εικόνες του φλεγόμενου κτιρίου, κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου! Όλοι μιλουν για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών. Περισσότεροι από 150.000 έλληνες, συμμετείχαν στη μεγαλειώδη πορεια, εκφράζοντας την αντίδραση στα άδικα και ληστρικά μέτρα της κυβέρνησης!Μια οργανωμένη πορεία με ένταση, όγκο και παλμό, με διαδηλωτές κάθε ηλικίας που ξεχύθηκαν από το πρωί τους δρόμους της Αθήνας.
Το σύνθημα ένα : "να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της κρίσης".Και μαζί με αυτό έξυπνα συνθήματα, ενδεικτικά του τι νιώθει αυτές τις ώρες ο ελληνικός λαός : "Αναθέμα σε ρε χοντρέ, της πιο μεγάλης ήττας, που φόρτωσες στην πλάτη μας, το γιο της Μαργαρίτας".
Κι ύστερα, ήρθαν - όπως πάντα- οι "γνωστοί - άγνωστοι" ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! Που σκοτώνουν εν ψυχρώ εδώ και δεκαετίες αθώους διαδηλωτές, οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν την αγανακτησή και την οργή τους! Γιατί τέτοιοι άνθρωποι ήταν σήμερα στην πορεία!Και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το αμφισβητήσει, υποστηρίζοντας ότι 150.000 αγανακτισμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι, ήταν "κακοποιά στοιχεία, που προκάλεσαν επεισόδια!". Ήταν έλληνες που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σηκώθηκαν από τον καναπέ τους!Η μεγάλη αγωνία μου αυτην την ώρα είναι μία: τι γίνεται από εδώ και πέρα; Η οργή είναι μεγάλη και το ποτάμι ορμητικό! Μόλις ενημερώθηκα για πυρκαγιά στο Υπουργείο Οικονομικών! Γιατί κάτι μου λέει ότι το μόνο που θα καεί εκεί μέσα, είναι φάκελοι με στοιχεία μεγαλοφοροφυγάδων;
Κώστας Χαρδαβέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου