Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΡΟΥΛΑ!




Η Ρούλα Κορομηλά έγραψε ένα «επιθετικό» μήνυμα στο Facebook χωρίς όμως να αποσαφηνίζει σε ποιους αναφέρεται: «Να λυπάστε τους δειλούς και τους βολεμένους! Είναι επικίνδυνοι!». Μετά από λίγο πρόσθεσε: «Επίσης, να λυπάστε εκείνους που άλλο δείχνουν και άλλο στην πραγματικότητα είναι! Είναι επικίνδυνοι!».
Με τα παραπάνω μηνύματα -απόψεις της Κορομηλά ασχολούνται οι πάντες σε μια προσπάθεια να τα αποκωδικοποιήσουν....Ούτε ο κώδικας Ντα Βίντσι!
Αν και στην Bouru...Bouru αρέσει ο συγγραφέας του Κώδικα...,Νταν Μπράουν με τον κώδικα Ντα Ρούλα ,έχει ολίγον μπερδευτεί.

Ο δειλός δεν είναι επικίνδυνος γιατί απλά είναι δειλός. Ως φοβητσιάρης τι να κάνει;
Ο Βολεμένος είναι τακτοποιημένος, οπότε;
Όσο γι αυτούς που άλλο δείχνουν κι άλλο είναι,αυτοί ναι,μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Αν όμως τους γνωρίζεις μπορείς να προφυλαχτείς.
Επειδή στον Κώδικα Ντα Ρούλα δεν έχουμε να κάνουμε με σύμβολα αλλά έχουμε μυστικές κι άγνωστες αλήθειες με μυστική πλοκή που ο λαβύρινθος του μυαλού της Ρούλας μόνο γνωρίζει θα πρέπει η ανάλυση να είναι άκρως προσεκτική και καθόλου κυριολεκτική όπως παραπάνω.
Με φόντο τα κρυφά στούντιο της Κάντζας, τις "στοές" των προσφάτων εξελίξεων η Bouru...Bouru... προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα περίτεχνα κωδικοποιημένα μηνύματα της Ρούλας...Ποιό πρόσωπο είναι δειλό,βολεμένο που άλλο δείχνει κι άλλο είναι; Είναι στην Κάντζα ή άλλού; Ποιός ή ποιοί είναι οι αποδέκτες αυτών των κωδικοποιημένων μηνυμάτων της Κορομηλά; Η Bouru...Bouru...αισθάνεται μπλεγμένη από αυτή την μυστικιστική πρόκληση της Ρούλας. Έχει αποφασίσει να λύσει το μυστήριο ως άλλος Ρόμπερτ Λάνγκντον κι αναμένει με περισσή ανυπομονησία το νέο κωδικοποιημένο μήνυμα της Κορομηλά!
Με τούτα και με εκείνα η Ρούλα είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας Αυτή είναι μια συγκλονιστική αλήθεια που δεν έχει να κάνει με μυστηριώδης δηλώσεις και αινιγματικούς κώδικες!
- Ο Ρόμπερτ Λάνγκντον είναι ο καθηγητής συμβολογίας στο Χάρβαντ-πρωταγωνιστής των βιβλίων του Νταν Μπράουν.
-Το νέο βιβλίο του Μπράουν "Χαμένο σύμβολο" είναι συναρπαστικό!

1 σχόλιο: