Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Το savoir vivre της παραλίας







1. Μην κουβαλάς ολόκληρο σακβουαγιάζ. Διάλεξε μια εύχρηστη τσάντα που να χωρούν η πετσέτα, τα αντηλιακά σου γενικώς τα άκρως απαραίτητα.
2.Φρόντισε την καθαριότητά σου. Είναι αντιαισθητικό αγόρια και κορίτσια να εμφανίζεστε με βρώμικα νύχια! ΜΠΛΙΑΧ...Κακούργημα ενάντια στην δημόσια αισθητική...
3.Παράδειγμα προς αποφυγήν, LADIES είναι η...αξυρισιά. Οι μη αποτριχωμένες μασχάλες κι οι γάμπες με τρίχες δεν προσδίδουν ωραία εικόνα.
4.Απαγορεύεται το μακιγιάζ στην παραλία. Είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. Όταν λιώνουν οι σκιές από τα βαμμένα μάτια και "δακρύζουν" στο πρόσωπο,το ριγέ αποτέλεσμα είναι ΧΑΛΙΑ...Το χειρότερο βέβαια συμβαίνει εντός της θάλασσας. Η μακιγιαρισμένη αποκτά όψη ΒΑΜΠΙΡ.
Αν τώρα, ντε και καλά θέλεις να βαφτείς μια αδιάβροχη μάσκαρα και πολύ είναι.
5.Μην φοράς όλα σου τα χρυσαφικά! Για μπάνιο πας κι όχι σε δεξίωση on the beach που και πάλι είναι too much. Για φαντάσου να χάσεις το αγαπημένο σου δαχτυλίδι. Τί θα φταίνε οι υπόλοιποι ακούγοντας τις τσιρίδες σου: " Με έκλεψαν...Το δαχτυλίδι μου...Βοήθεια".
Αγόρια, μην φοράτε βερμούδα-μαγιό με χρυσές αλυσίδες και δαχτυλίδια στα χέρια. O Eminem κι ο 50cent τα φορούν στα video clips ,μόνο εκεί. Θυμηθήτε ότι τα video clips γυρίζονται σε ιδιωτικές πισίνες. Μην μπερδεύεστε...Εκτός κι αν θέλετε να γίνετε το κέντρο της προσοχής με αυτόν τον τρόπο...
6. Τακούνια στην παραλία; ΟΧΙ.
Αυτό που θα σου συμβεί καλή μου είναι να βουλιάζει το τακούνι στην άμμο και να περπατάς σαν πάπια αν δεν σωριαστείς. Αν έχει βότσαλα και γλιτώσεις το διάστρεμμα ,τυχερή θα είσαι.
7.Το φαγητό τύπου πικ νικ σε οργανωμένες παραλίες χρειάζεται προσοχή. Μπορεί να βρεθεί κανα μπαλάκι ρακετών στο μπώλ σου.
8.Τα σκουπίδια σου και τα άχρηστά σου (άδεια πακέτα από τσιγάρα,κυπελάκια καφέ,χαρτάκια από παγωτό...),τα μαζεύεις και τα παίρνεις μαζί σου. Αυτά πρέπει να καταλήξουν σε κάδο απορριμάτων. Εκεί είναι η θέση τους. Κάπου κοντά σου θα βρείς-κάδο απορριμάτων- και θα τα τοποθετήσεις.ΟΚ;
9.Όταν παίζεις ρακέτες ή επιδίδεσαι σε άλλα σπορ πάντα να κρατάς απόσταση ασφαλείας από τους λουόμενους,δεν θα γίνεις επικίνδυνος...Δεν θα ήθελες να σου έρθει κανα μπαλάκι κατακέφαλα ή καμιά μπάλα στο στομάχι. Έτσι δεν είναι;
10. ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΕΝΕΙΑ.
α.Εκεί που κολυμπάς, βλέπεις τον παραδίπλα να παίρνει ένα ηλίθιο ύφος,σταματημένος μες στο νερό και κουνώντας τα χέρια δήθεν οτι επιπλέει. Αισθάνεσαι ένα θερμό ρεύμα... Ο ύποπτα ακίνητος αρχίζει να κολυμπά, έχοντας διαπράξει -κατάλαβες τώρα-την γουρουνιά του.
β. Κάθεσαι και ρεμβάζεις το απέραντο γαλάζιο. Ο τύπος που βγαίνει από την θάλασσα φυσάει την μύτη του προς την θάλασσα....ΜΠΛΙΑΧ.
γ. Απολαμβάνεις το παγωτάκι σου κι ο νεαρός που πλατσουρίζει απέναντι φτύνει στο νερό...Η απόλαυση πάει περίπατο...
Λοιπόν, γουρουνιές κομμένες.
Πολιτισμένα όντα είμαστε...ΟΚ;
Σεβασμός στον εαυτό μας,στους άλλους,στο περιβάλλον!






4 σχόλια:

  1. στα περισσότερα συμφωνώ, αλλά αυτά με το κατούρημα ή το φτύσιμο... δηλαδή που να κατουράμε; στους τόνους και τόνους νερού βλάπτουν τόσο πολύ 200-300ml κάτουρο; και μεσ'τη θάλασσα δεν είναι και πολύ πρακτικό να έχεις το μαντήλι σου μαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά δεν θέλω να αισθάνομαι το θερμό ρεύμα από τον παραδίπλα λουόμενο...
    Όπως επίσης δεν αντέχω να βλέπω να φυσούν το περιεχόμενο της μύτης προς την θάλασσα μπρος μου...Ε, λίγο τακτ δεν βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. katourima mas pianei olous sta prota lepta epafis me to nero... ti na kanoume? etsi einai to soma mas. tora gia tin miti kai to ftisimo ok, alla kai pali to vrisko ligo ipervoliko... protimate na vlepete kapoion tou opoio exei ksevoulosei i miti apo to thalassino nero kai na tou trexoun oi mikses sto stoma?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε-η ,κάποιοι με περισσή αγένεια φτύνουν ή εκτοξεύουν το περιεχόμενο της μύτης τους...Λίγο τακτ δεν βλάπτει. Είναι θέμα τρόπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή