Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Αυτόν τον Ιταλό αντιγράφουν οι έλληνες καλλιτέχνες ! Έχει και γενέθλια σήμερα!

Είναι Ιταλός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Τραγουδάει στα ιταλικά και στα ισπανικά. Προφανώς είναι το ίνδαλμα εγχώριων καλλιτεχνών και δισκογραφικών που διασκευάζουν τα τραγούδια του.


Το όνομά του, είναι Φιλίππο Νεβιάνι. Γνωστός όμως στο ευρύ κοινό είναι ως Νεκ.

Το 1996 έκανε επιτυχία το τραγούδι "Laura non ce". Άκουσέ το, είναι καταπληκτικό!Ωραίο,ε; Και στον Νεκτάριο Σφυράκη άρεσε γι αυτό και το διασκεύασε το 2000 ως "Σκέψου καλά". Καλή διασκευή.


Ο Νεκ το 2006 κυκλοφόρησε το ωραιότατο κομμάτι "Instabile"! Άκουσέ το και διάβασε τους ελληνικούς υπότιτλους.Το "Instabile" το 2008 διασκευάστηκε σε "πάντα θα πονάει" με ερμηνευτή τον Γιώργο Λιανό!
Το 2005 ο Νεκ κυκλοφόρησε το "Lascia che io sia". Το κομμάτι αυτό το τραγούδησε και στα ισπανικά με τον τίτλο "Para ti seria". Στα ιταλικά το έχεις ακούσει κι από εδώ:
http://bourubouru.blogspot.com/2011/01/lascia-che-io-sia.html
Δες τον Νεκ να το ερμηνεύει σε τηλεοπτική εκπομπή με μια κιθάρα μόνο...στα ισπανικά.Αυτό το τραγούδι το "lascio che io sia" (ιταλικά), "para ti seria" (ισπανικά) του Νεκ ,  ερμηνεύει ο Αντώνης Ρέμος ως "Τέρμα η ιστορία"!
Για την ιστορία λοιπόν ο Νεκ που είναι 38 ετών στις 6 του μηνός έχει γενέθλια! Σήμερα δηλαδή!Felice compleanno,Nek!
Είναι παντρεμένος με την πρώην υπάλληλό του που έχει ένα παιδί από προηγούμενη σχέση της. Γνωρίζει επιτυχία διεθνώς, είναι σεμνός και μερικά χρόνια μετά από την κυκλοφορία των τραγουδιών του , εδώ στο Ελλάντα διασκευάζουν τα κομμάτια του. Αυτό κι αν είναι επιτυχία!

3 σχόλια:

  1. Καλές διασκευές έχουν κάνει ο Σφυράκης κι ο Λιανός. Ωραίος καλιτέχνης ο Νεκ. Ωραία φωνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο φίλε μου, αποκάλυψε τη πραγματική αξία των μεγάλων αυτών αοιδών μας (αηδιών μας!!!) που καταφέρνουν να δεσπόζουν στην επικαιρότητα. Έχουν γίνει όλα τόσο φθηνά, τόσο ευτελή, τόσο ψεύτικα! Ευτυχώς που έχουμε να θυμόμαστε και πραγματικούς καλιτέχνες (Καζαντζίδης, Διονυσίου, Κόκοτας, Καλαντζής, Χωματά), Συνέχισε έτσι, κατέβασε τα "σώβρακα" στους τραγουδιστές τύπου "σανρεμο", να φανούν τα πραγματικά όργανά τους! Και πάλι συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή