Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τουρκική τράπεζα δίνει δάνεια,επιλεκτικά


Θύελλες σπέρνει στη Θράκη η τουρκική τράπεζα ZΙRAAT BANK με τα δάνεια που δίνει επιλεκτικά...
σε μουσουλμάνους της περιοχής την ίδια στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες δανειοδότησης σε επιχειρήσεις και μεμονωμένα άτομα.

Αποτέλεσμα αυτής της επιλεκτικής παροχής δανείων από την ZΙRAAT BANK στην Θράκης είναι οι μουσουλμάνοι της περιοχής (που σε πολλές περιπτώσεις φωνάζουν ότι είναι Τούρκοι) πλεονεκτούν επιχειρηματικά και αγοραστικά έναντι των Χριστιανών Ελλήνων, γιατί έχουν την οικονομική στήριξη από την τουρκική τράπεζα.

Τα δάνεια της ZΙRAAT δεν δίνονται μόνο σε επιχειρήσεις, αλλά και σε ιδιώτες που θέλουν να αγοράσουν εκτάσεις και ακίνητα στη Θράκη, που έτσι σιγά σιγά περιέχονται στο σύνολό τους στη μουσουλμανική μειονότητα.

Προ μηνών όμως η τουρκική τράπεζα έκανε το μοιραίο λάθος καθώς αρνήθηκε δάνειο σε επιχειρηματία της Κρήτης υποστηρίζοντας ότι χρηματοδοτεί μόνο projects της Θράκης.
Αυτό όμως αντίκειται στους όρους λειτουργίας τραπεζών στην Ελλάδα και ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει μεγάλη έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα δάνεια, που έχει δώσει η τουρκική τράπεζα δεν έχουν καθόλου επιχειρηματικό χαρακτήρα καθώς τα έχει δώσει σε συνδέσμους και συλλόγους εξωραϊστικούς στα Πομακοχώρια Θράκης και στα Φίλυρα.

http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/biomhchania-daneiwn-sth-thrakh-apo-toyrkikh-trapeza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου