Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

"55" One man show

Σταμάτης Κραουνάκης. "55". One man show.

 Oλοκληρώνει τις παραστάσεις στις 17 Απριλίου.
O Κραουνάκης ρολάρει δύο ώρες στη σκηνή σε δημιουργικό οίστρο, εκθέτει και αποδεσμεύει όλο το μηχανισμό του, δημιουργώντας το καινούργιο του παιχνίδι.
Ένα πιάνο γεμάτο από τα τραγούδια  που  εδώ και τρεις δεκαετίες παρακολούθησαν και συντρόφεψαν τις ζωές των Ελλήνων.
Το «55» είναι η κατά Σταμάτη περιπέτεια της ζωής, της τέχνης,  καταγωγής,του Έρωτα , η κωμωδία του ζην και του ευ ζην.

Μ’αυτά λοιπόν της σιγουριάς τα υλικά και με συνοδοιπόρους τέσσερις "φίλους σολίστες'', ζυμωμένους σε μια πνοή και απαλλαγμένους από την παρτιτούρα και «σαππόρτερς» τα τρία άριστα του μουσικού φυτωρίου "σπείρα-σπείρα",ο Κραου τα σπάει για πάρτη του και για τους πολλούς πολλούς φίλους του οι οποίοι φέτος καλούνται να ναι εκείνοι που θα μοιραστούν μαζί του τραγούδια λόγια και μικρόφωνο.
Ολοκαίνουργια η αίθουσα από τον Μανόλη Παντελιδάκη, φωτισμένη μαγικά από την Ελευθερία Ντεκώ,  και το πάρτυ επί σκηνής  κι ως προς το κοινό σκηνοθετημένο από τον Φωκά Ευαγγελινό.
Καινούργιες σπαρταριστές ενορχηστρώσεις,τα τραγούδια σαν γραμμένα χτες και πολλά κατακαίνουργια.
«Το Φιλί» της Κικής Δημουλά », «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας» από την ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που καταχειροκροτήθηκαν στα σινεμά, το τραγούδι για την τσιγαροαπαγόρευση κι ένα που θα φτιάχνεται κάθε βράδυ κι άλλο, μαζί και μπροστά στους θεατές.

Ο απόλυτος περφόρμερ Χρήστος Μουστάκας, σε σωρεία μεταμφιέσεων με απόγειο μια κουλτουριάρα κριτικό τέχνης που εισβάλει, αποτάσσει την κουλτούρα και ζητά καταφύγιο στις μπουζουκλερί ,η έξοχη κοντράλτο Αργυρώ Καπαρού σε συγκλονιστικές ερμηνείες
και μπαλλαντέρ το αγόρι λάστιχο Γιώργος Στιβανάκης.

Κέφι,δραματικότητα και γέλιο πολύ, απλόχερα αντίδοτα στην γκρίνια και την γκαντεμιά της κρισούμπας!!!
H παράσταση είναι παραγγελία του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου και του καλλιτεχνικού Διευθυντή του, συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου.

Κάθε Σαββατοκύριακο στην Αθηναΐδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου