Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες ευρωπαϊκών πόλεων σήμερα


"Ραντεβού" στις πλατείες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων δίνουν σήμερα οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες με τα μέτρα λιτότητας, την ανεργία και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους που πλήττουν όλη την Ευρώπη.

Στην Αθήνα χιλιάδες "Αγανακτισμένοι" έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα ενόψει της σημερινής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης σε μια ειρηνική συγκέντρωση, χωρίς κομματικές σημαίες, με πολύ μουσική και σύνθημα: "όχι κόμματα,αλλά πραγματική δημοκρατία".
Συντονίστηκαν μέσω Facebook και Twitter να κατέβουν σήμερα στους δρόμους και τις πλατείες για "την Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου", όπως την αποκαλούν. 
"Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω για να ακουστούμε όλοι με μια φωνή".
Μέσω της σελίδας «Ευρωπαϊκή Επανάσταση», που δημιούργησαν στο Facebook Έλληνες και Ισπανοί, οι Ευρωπαίοι καλούνται να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις κεντρικές πλατείες ευρωπαϊκών πόλεων σήμερα, στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

«Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα, που αριθμεί πάνω από 70.000 μέλη.

Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετέχουν 26 χώρες και 100 πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου