Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κ. Χαρδαβέλλας: "Αισθάνομαι θυμωμένος,προδομένος,στενοχωρημένος..."


Ο Κώστας Χαρδαβέλλας είναι από τους λίγους δημοσιογράφους που έχει ζήσει την τηλεόραση και στις καλές και στις άσχημες στιγμές της, αφού η τηλεοπτική του καριέρα μετράει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Πως αντιμετωπίζετε τις δύσκολες συνθήκες στο Alter;






«Έχουμε μπει γενικότερα σε μια άλλη περίοδο, αφού αυτά που ξέραμε δεν υπάρχουν πια. Τώρα τα πράγματα έχουν μπει, πιστεύω, στη σωστή τους βάση, γιατί αυτά που είχαμε ζήσει εμείς τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα παραμύθι, μια φούσκα. Όταν ήρθαν τα ιδιωτικά κανάλια μιλούσαμε για μεγάλες μεταγραφές».
- Αυτό πιστεύετε ότι ήταν και το λάθος του Alter;
«Υπήρχαν πολύ υψηλές αμοιβές, αλλά μην ξεχνάτε ότι το Alter στηριζόταν πάνω σε 5-6 ανθρώπους. Το Alter δεν είχε σίριαλ, shows, είχε μόνο κάποιες «καλονές». Αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονταν αρκετά, αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα, αφού, όπως γράφεται τώρα, χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια από δάνεια. Κι αυτό είναι εγκληματικό. Ουσιαστικά ο σταθμός δεν είχε μεγάλα έξοδα, αν σκεφτούμε, ότι κάποια στιγμή ήταν το τρίτο κανάλι σε τηλεθέαση. Τα μεσημεριανά και τα πρωινά προγράμματά του ήταν σχεδόν ανέξοδα».
- Αν σας ζητούσαν να μειώσετε το δικό σας μισθό στο 1/10, θα το δεχόσασταν;
«Ήδη το είχαμε δεχτεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 50%. Όταν το Δεκέμβριο άρχισαν οι κινητοποιήσεις, ο Γιώργος Κουρής κάλεσε τα στελέχη του σταθμού και εμάς και μας ζήτησε μείωση 50%. Το δεχτήκαμε όλοι. Το Δεκέμβριο πληρωθήκαμε όλοι από κάποιο οικόπεδο που είχε ο Κουρής στην Κεφαλλονιά και το είχε πουλήσει για να καταβάλει τους μισθούς στους εργαζόμενους. Από τον Ιανουάριο δεν πληρωθήκαμε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά»
- Είστε θυμωμένος με αυτή την κατάσταση;
«Αισθάνομαι θυμωμένος, προδομένος, στεναχωρημένος, είναι πολλά τα συναισθήματα που έχω αυτή την στιγμή. Πιστεύω ότι, για μας τους παρουσιαστές και δημοσιογράφους, έχει γίνει και μια επαγγελματική ζημιά, διότι εμείς ουσιαστικά εμφανιζόμαστε ως «αποτυχημένη δημοσιογράφοι ενός σταθμού που κατέρρευσε». Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εμείς κάναμε τηλεθεάσεις πολύ υψηλότερες από αυτές που μπορούσε να αντέξει το Alter»
Πηγή: People

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου