Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Το πρώτο ταξί ΑΜΕΑ

Ένα ειδικό πολυμορφικό όχημα το οποίο διαθέτει ηλεκτροκινούμενη ράμπα ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.





Το πρώτο ειδικά διαμορφωμένο ΤΑΧΙ για άτομα με
κινητικά προβλήματα και ειδικές ανάγκες κυκλοφορεί από σήμερα στους δρόμους της Καβάλας. Στο όχημα μπορούν να επιβιβαστούν πέντε ακόμα άτομα ενώ διαθέτει και μια ειδική σκάλα για όσους έχουν κινητικά προβλήματα. Επίσης, το ΤΑΧΙ ΑΜΕ διαθέτει τηλεόραση και dvd.
Η επένδυση των 35.000 ευρώ έγινε από το Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Eurotaxi σε μια δύσκολη περίοδο και  χρειάστηκαν πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μετατροπή και την άδεια κυκλοφορίας του ΤΑΧΙ. Ωστόσο, θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη μετακίνηση των ατόμων με εδικές ανάγκες.
Το κόστος της μίσθωσης για κάθε κλήση του ΤΑΧΙ ΑΜΕΑ είναι 7 ευρώ ενώ για μακρινές αποστάσεις θα υπάρχει έκπτωση 30%. Επίσης, το όχημα θα μπορεί να μισθωθεί από άτομα που διαμένουν σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο πανελλαδικά ταξί για άτομα με κινητικά προβλήματα αποκτήθηκε και κυκλοφορεί στους δρόμους της Κέρκυρας, ενώ το δεύτερο πριν από λίγους μήνες στην Κατερίνη.

i-diadromi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου