Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Amy Whinehouse : Η μαγική φωνή της και τα πάθη της!










Φτωχότερη άφησε την μουσική βιομηχανία η Amy Whinehouse, η οποία βρέθηκε νεκρή χθες το απόγευμα στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο. Η τραγουδίστρια με την μελαγχολική «νέγρικη» φωνή δεν θα ξαναεμφανιστεί και δεν θα ξαναπροκαλέσει το κοινό της, όπως είχε κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.








Η ιστορία μιας σπάνιας φωνής…
Γόνος μιας μικροαστικής οικογένειας, η Amy Winehouse από μικρή παρακολουθούσε ιδιωτικό σχολείο που ειδικεύεται σε τέχνες του κόσμου του θεάματος.
Σε ηλικία 19 χρονών, ο τότε σύντροφός της, Τάιλερ Τζέιμς στέλνει σε πρακτορείο ταλέντων ένα demo της και τότε η Amy υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο.
Το 2003 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Frank. Σε χρόνο ρεκόρ γίνεται πλατινένιο. Η συνέχεια ήταν καταιγιστική. Το επόμενό της άλμπουμ με τίτλο Back to Black, πουλάει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα και εκτοξεύει της μετοχές της Winehouse στο χρηματιστήριο του σταρ σύστεμ.
Ωστόσο ενώ η καριέρα της είναι ανοδική, η καλλιτέχνης από το Λονδίνο δέχεται με περίεργο τρόπο την επιτυχία και ξεκινά να κάνει χρήση ναρκωτικών και να εμφανίζεται παντού μεθυσμένη. Οι παπαράτσι την ακολουθούν όπου κι αν πηγαίνει και οι φωτογραφίες της σταρ δίνουν και παίρνουν στα εξώφυλλα των περιοδικών.
Ωστόσο ο …κατήφορος δεν αργεί, αφού συχνά πυκνά η Amy καταρρέει στη σκηνή, ακυρώνει συναυλίες λόγω κραιπάλης και η ίδια εμφανίζεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο αδύνατη.
Το 2009 ο πατέρας της αναλαμβάνει δράση και την πείθει να πάει για αποτοξίνωση στο μικρό νησί της Καραϊβικής, St. Lucia. Η Amy έπειτα από κάποιους μήνες επιστρέφει στο Λονδίνο και δείχνει πιο καλά από ποτέ. Ωστόσο λίγο καιρό μετά τα ναρκωτικά ξανακάνουν την εμφάνισή τους στη ζωή της Amy και πλέον είναι εμφανές το γεγονός πως η ίδια έχει αποδεχτεί την αυτοκαταστροφή που τη διακρίνει.
Τη χρονιά που διανύουμε η Amy είχε κανονίσει να δώσει 12 συναυλίες στην Ευρώπη, ωστόσο στις 19 Ιουνίου, βρισκόμενη στο Βελιγράδι η τραγουδίστρια βγήκε στη σκηνή μεθυσμένη, παραπαίοντας και μη μπορώντας να σταθεί όρθια, έπεφτε στην αγκαλιά των μουσικών της μπάντας της.
Όσο για τη φωνή της, αυτή ήταν η απόλυτη απογοήτευση. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να την ακούσετε να... νιαουρίζει το "Just Friends", τραγούδι που είχε γίνει επιτυχία το 2008.

Μετά από το φιάσκο του Βελιγραδίου, ακυρώνει τις συναυλίες που ήταν προγραμματισμένες για Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.
Πλέον, η Amy βρίσκεται στην παρέα αυτών που με τη φωνή τους και τη δουλειά τους έδωσαν στον κόσμο στιγμές ευτυχίας, ωστόσο ενώ κατάφεραν να κερδίσουν εκατομμύρια θαυμαστών, δεν κατάφεραν να νικήσουν τα πάθη τους και τελικά υπέκυψαν σε αυτά.
Το σίγουρο είναι πως όσο κι αν μας λείψει η μορφή της, αυτή η ταλαιπωρημένη και ταυτόχρονα «μαγική» φωνή, θα ακούγεται για πάρα πολλά χρόνια σε μαγαζιά, σπίτια και αυτοκίνητα.
Μπορεί η ίδια να μας άφησε νωρίς, όμως το έργο της στη μουσική βιομηχανία άφησε το στίγμα της για πάντα.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου