Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ για την imako του Κωστόπουλου



Δραματικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στην ΙΜΑΚΟ



Όμηροι στην ΙΜΑΚΟ βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι. Απλήρωτοι τέσσερις μήνες, ενώ σε εργαζόμενους με ΔΠΥ οφείλονται δεδουλευμένα ακόμη και ενός χρόνου, χωρίς καμιά ενημέρωση για το μέλλον τους, παρακολουθούν τα παζάρια πώλησης τίτλων και ραδιοφωνικών σταθμών αγοροπωλησίες περιοδικών με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς την παραμικρή εξασφάλιση των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας και κλητήρες να εκποιούν με κατασχετήρια.… γραφεία, καρέκλες και κομπιούτερ. Μετά το πάγωμα της κυκλοφορίας των περιοδικών «Nitro», «People», «InStyle» από τον Ιανουάριο και πρόσφατα και εταιρικών εντύπων, η εταιρία κρατά «όμηρους» ουσιαστικά εκατοντάδες συναδέλφους μας, που διεκδικούν πλέον με επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα τους. 


Εκπρόσωπος της εταιρίας, σε συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας, αρνήθηκε να ενημερώσει τους εργαζόμενους και αρνήθηκε επιδεικτικά οποιαδήποτε δέσμευση απέναντί τους. Απ’ ό,τι διαφαίνεται, όμως, μετά την προσεκτικά μεθοδευμένη μεταβίβαση — πώληση περιοδικών η εταιρία διαθέτει ακριβές πλάνο και συγκεκριμένη στρατηγική για τη διάσωση της ιδιοκτησίας του εκδότη. Σημειώνεται ότι η ΙΜΑΚΟ, προκειμένου να διασφαλίσει την πώληση του περιοδικού «OK!», φρόντισε την προηγούμενη εβδομάδα να καταβάλει δεδουλευμένα 2,5 μηνών ΜΟΝΟ στους εργαζόμενους του εν λόγω περιοδικού, αγνοώντας τους εκατοντάδες εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους με κάθε ένδικο μέσο στα άλλα ΜΜΕ της εταιρείας, περιφρονώντας επιδεικτικά την εκτέλεση δικαστικής απόφασης, η οποία δικαιώνει ομάδα εργαζομένων, ύστερα από εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων.
Στο μεταξύ, εμβρόντητοι έμειναν οι τελευταίοι εναπομείναντες εργαζόμενοι στην ΙΜΑΚΟ, το πρωί της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου, όταν δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικών, εισέβαλαν στην ΙΜΑΚΟ προκειμένου να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, για λογαριασμό εταιρίας διαφημιστικού δώρου. Σύμφωνα με έγκυρες μαρτυρίες εργαζομένων, οι άνθρωποι που συνόδευαν το δικαστικό επιμελητή έσπασαν τις κλειδωμένες πόρτες των γραφείων διευθυντικών στελεχών, καθώς και το γραφείο του ίδιου του εκδότη και ιδιοκτήτη της ΙΜΑΚΟ Πέτρου Κωστόπουλου, ο οποίος, όμως, είχε φροντίσει να μεταφέρει από το γραφείο του την προηγούμενη εβδομάδα πολύτιμα αντικείμενα αξίας και τα προσωπικά του είδη.
Οι δραματικές εξελίξεις οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο τους εργαζόμενους, τα δεδουλευμένα των οποίων δεν διασφαλίζονται, ενώ και οι αποζημιώσεις τους βρίσκονται στον αέρα, καθώς όλο και περισσότεροι μεγαλοπιστωτές προχωρούν σε διαδικασίες κατάσχεσης, με τους εκπροσώπους της εταιρίας με τη στάση τους έναντι των εργαζομένων να δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά, καθώς το μόνο που διασφαλίζουν είναι η συγκαλυμμένη συνέχιση της καριέρας του ιδιοκτήτη — εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου στις εκδόσεις και στη showbiz…
KAΛOYME ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
Για την ΕΣΠΗΤ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Πλαχούρης Σπύρος Κρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου