Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Tι είπε ο Ιταλός δήμαρχος που παραχώρησε στην Ελλάδα τον έναν μισθό του...














Ο δήμαρχος της περιοχής Cava de Rireni, Μάρκο Γκάλντι, που συγκίνησε τους πάντες με την μεγαλόψυχη κίνηση του να παραχωρήσει τον μηναίο μισθό του, 1.100 ευρώ, στην Ελλάδα αποκαλύπτει τους λόγους που ... τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση και μας εύχεται… καλή τύχη.





Καλεσμένος του Γ. Παπαδάκη τόνισε ότι δεν πρέπει να τον ευχαριστούμε για την κίνηση του. «Εμείς (οι Ιταλοί και οι Ευρωπαίοι) είμαστε που πρέπει να ευχαριστούμε 1.000 φορές τους Έλληνες για τον πολιτισμό που έχουμε σήμερα», λέει ενώ εξηγεί ότι η απόφαση του επηρεάστηκε από το γεγονός πώς έχει πολλούς Έλληνες φίλους, αλλά και από τα όσα… έχουμε εκπαιδευτεί για την «ιδέα της Ευρώπης», η οποία σημαίνει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Ο κ. Γκάλντι, ο οποίος είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σαλέρμο, εξηγεί ότι οι Ιταλοί, όταν παύουν από δήμαρχοι δεν παίρνουν σύνταξη εσαεί.Αρκούνται σε μια μικρή αποζημίωση και στην συνέχεια αμείβονται από την κύρια εργασία τους.

Τέλος, εξήγησε ότι η κίνηση του είναι συμβολική. «Καταλαβαίνω ότι είναι μια σταγόνα στον ωκεανό του μεγάλου χρέους σας», είπε και ευχήθηκε σε άπταιστα ελληνικά «Καλή τύχη Ελλάδα, καλή τύχη Ιταλία, καλή τύχη Ευρώπη».


nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου