Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

" Μας χωρίζει μια θάλασσα"


H Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων, με αφορμή τα 90 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή δημιούργησε μία ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο "ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ".
 
 
 
Το έργο έγραψε και σκηνοθέτησε ο Αντώνης Παπαδόπουλος ενώ για τη δημιουργία της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς όλα σχεδόν τα Μέλη της Ένωσης.
 
Σκοπός  είναι η παρουσίαση της ταινίας από Δήμους , Φορείς και Συλλόγους κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 90 χρόνων, κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
 
Η ταινία πραγματεύεται τη τύχη μιας ομάδας Ελλήνων, που παραμένουν στη Σμύρνη μετά την Καταστροφή. Η μόνη επαφή τους με την Ελλάδα είναι ένας παράξενος Ταχυδρόμος που τους μεταφέρει νέα από κάποια φιλική τους οικογένεια.  Το σενάριο προσεγγίζει   το Μικρασιατικό ζήτημα με τρόπο που δεν έχει γίνει ως τώρα. Η ζωή, ο Θάνατος, ο Έρωτας ,η Φωτιά στη Μεταφυσική τους μορφή στο σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της Ελλάδας του 20ου αιώνα.
 
Πρόκειται για τη πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που παράγει Μικρασιατικός Σύλλογος. Η avant premiere έγινε στις 22 Ιουνίου στο Σινέ Παράδεισος του Κορυδαλλού.
 
Τρέϊλερ της ταινίας μπορείτε να παρακολουθείσετε εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=fpEm0_7TcYM
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου