Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μη ξεχνάς να τρως!

Πολλοί άνθρωποι επιχειρούν δίαιτα παραλείποντας γεύματα και snacks ή απέχοντας τελείως από το φαγητό για αρκετές ώρες. Άλλοι πάλι καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, νηστείας, θρησκείας ή κακής οικονομικής κατάστασης. Η παράλειψη των γευμάτων μπορεί να συντελεί στην προσωρινή μείωση του βάρος, όμως στην πραγματικότητα σας οδηγεί σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να ελέγξετε τα κιλά και την όρεξή σας.

Ερευνητές από το Cornell University διαπίστωσαν σε πείραμα με μαθητές ότι μετά από τη «νηστεία» τα παιδιά έσπευσαν να επιλέξουν από έναν πλούσιο μπουφέ τις πιο ανθυγιεινές τροφές αγνοώντας τελείως τα λαχανικά και τα φρούτα. Η στέρηση έφερε μεγάλη επιθυμία για άμυλο, τηγανητά και γλυκά. Επίσης κατανάλωσαν μεγαλύτερη ποσότητα από το κανονικό τους.
Οι τροφές που περιέχουν άμυλο έχουν περισσότερες θερμίδες ανά μερίδα. Όταν το σώμα σας θεωρεί ότι λιμοκτονεί, επειδή έχετε ώρες να φάτε, τροφές που δίνουν περισσότερη ενέργεια ανά μερίδα είναι οι προφανείς επιλογές. Υποσυνείδητα θέλετε να αποθηκεύσετε ενέργεια ώστε να μην ξανανιώσετε αυτή την στέρηση. Αντίθετα τα λαχανικά δεν εξασφαλίζουν εύκολα τέτοιο stock. Ανάμεσα στα δύο άκρα βρίσκονται τα πουλερικά χωρίς την πέτσα και τα τυριά με χαμηλά λιπαρά. Πιο λιπαρές τροφές με πρωτεΐνες δίνουν και πάλι περισσότερη ενέργεια αλλά προσωρινά.

Όταν νιώθετε ότι πεινάτε υπερβολικά, βάλτε στο πιάτο εκτός από πουλερικά ή ψάρι και αρκετά λαχανικά. Θυμηθείτε ότι όλες οι τροφές πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην νιώσετε ποτέ την απόλυτη πείνα που αναστατώνει το μεταβολισμό και το μυαλό σας!

otenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου