Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Ο ΘΕΟΣ, ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ»

Η Δέσποινα Μοίρου, μετά από πολύμηνη απουσία της στο εξωτερικό, μας ήρθε στην Ελλάδα από την Αμερική, για την  πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του πολυβραβευμένου Ελληνα σκηνοθέτη, Γιάννη Σμαραγδή.
H  ταινία λέγεται «Ο ΘΕΟΣ, ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ» (με original τίτλο : God Loves Caviar). Συμμετέχει ως guest δίπλα στον Γερμανό ηθοποιό Sebastian Koch, ο οποίος ενσαρκώνει τον χαρακτήρα του Ιωάννη Βαρβάκη. Στην νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, παίζουν ο John Cleese («Monty Python», σειρά ταινιών «James Bond»), η Catherine Deneuve ως Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, ο Nick Ashdon (ο πρωταγωνιστής της ταινίας "El Greco".




 
Οι Έλληνες ηθοποιοί που λαμβάνουν μέρος είναι οι: Λάκης Λαζόπουλος (σταθερός συνεργάτης και φίλος του Γιάννη Σμαραγδή), ο Άκης Σακελλαρίου, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Μάνος Βακούσης, ο Γιώργος Κοτανίδης ως Κολοκοτρώνης, η Φωτεινή Μπαξεβάνη, ο Γιάννης Βούρος, η Ειρήνη Μπαλτά, ο Kris Radanov, ο Γιώργος Μακρής, ο Λάμπρος Κτεναβός, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο Δημήτρης Μαύρος, ο Peter Rundle, ο Αλέξης Αντωνόπουλος, η Iryna Bagdassarova, ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο Κώστας Σόμερ, ο Κώστας Δελακούρας, η Κωστάντζα Κωνσταντακοπούλου, η Μελίνα Ζαχαροπούλου και πολλοί άλλοι Έλληνες ηθοποιοί, ενώ στον ρόλο του πρίγκιπα Ποτέμκιν εμφανίζεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.  Λαμβάνουν μέρος επίσης οι μικροί  Μάνος Τσαγκαράκης (το παιδί «θαύμα» από τη σειρά «Το Νησί»), ο Νικόλας και Ευγενία Θεοτοκά  και πολλοί άλλοι.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ταινίας έχει αναλάβει ο διακεκριμένος σκηνογράφος και σκηνοθέτης Νίκος Πετρόπουλος, ενώ τα κοστούμια η πολυβραβευμένη Ισπανίδα ενδυμάτολόγος Lala Huete (Βραβείο Goya για την ταινία «Ελ Γκρέκο»). Τη φωτογραφία θα υπογράφει ο Άρις Σταύρου, το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και στη μουσική ο ταλαντούχος συνθέτης Μίνως Μάτσας.


"Πιστεύουμε ότι αυτή η ταινία μόνο καλό θα κάνει στους ανθρώπους και ειδικότερα στους Έλληνες. Θα απαλύνει την ψυχή τους, αλλά και θα τους κάνει περήφανους" Γιάννης Σμαραγδής
Μέσα στις επόμενες μέρες, η Δέσποινα Μοίρου θα επιστρέψει στο Los Angeles, για τα γυρίσματα ενός thriller αμερικάνικης παραγωγής. Πρόσφατα ολοκλήρωσε και τα γυρίσματα και ένα video clip για το MTV, με την νέα ανερχόμενη pop star Farah Mokrani, για το νέο της τραγούδι με τίτλο “Fornication”.
Τέλος, συνεχίζει τις πετυχημένες εμφανίσεις της στο Hollywood με το θεατρικό της έργο «Two crazy vampires” το οποίο στις αρχές του 2013, θα μεταφερθεί σε θέατρο στο Manhattan στην Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου