Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

"WHY POVERTY?"

Τα ντοκιμαντέρ του Εξάντα, επιστρέφουν στις οθόνες σας για όλο το Νοέμβριο μέσα απ’ τη συχνότητα της ΕΤ-1, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας WHY POVERTY?.
Περισσότεροι από 70 ραδιοτηλεοπτικοί φορείς σε όλο τον κόσμο, συμμετέχουν στη δράση WHY POVERTY?, ανάμεσά τους και η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ), θέτοντας στην κοινή γνώμη το πιο κρίσιμο ερώτημα της εποχής: «Φτώχεια, γιατί;».


  Με στόχο την ευαισθητοποίηση εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο για το μείζον ζήτημα της φτώχειας, τα αίτια της κρίσης και τις δυνατότητες καταπολέμησής της, τα τηλεοπτικά δίκτυα που συμμετέχουν στη διεθνή αυτή πρωτοβουλία, που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, θα προβάλλουν ειδικά αφιερώματα που άπτονται του θέματος.
Η ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, συμμετέχοντας στο εγχείρημα, θα προβάλλει καθημερινά όλο το Νοέμβριο μέσα απ’ τη συχνότητα της ΕΤ-1, πολυβραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγές της ΕΡΤ, ξένες ταινίες και Θεματικές Βραδιές.
Σ' αυτό το πλαίσιο, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ του Εξάντα, που έχοντας αποσπάσει 31 διεθνή βραβεία, αποτελεί την πλέον βραβευμένη ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ. Απ’ τη Γουατεμάλα έως το Νίγηρα κι από την Ισλανδία έως την Κένυα, η κάμερα του Εξάντα ταξιδεύει εδώ και 12 χρόνια στον κόσμο, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές του σύγχρονου «παγκοσμιοποιημένου» κόσμου και αποδεικνύοντας πώς «όλα είναι δίπλα μας»…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΑ

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΜΕΡΟΣ Α’: ΜΑΥΡΗ ΒΙΛΒΑ, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 23:35, ΝΕΤ

posterΜη χάσετε το νέο ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Χρυσός στα Χρόνια της Κρίσης: Μέρος Α’, Μαύρη Βίλβα» που θα προβληθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 23:35 στη ΝΕΤ.
Η Ρόσια Μοντάνα είναι ένα χωριό 4.000 κατοίκων, φωλιασμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα στα Καρπάθια όρη της Ρουμανίας, με ιστορία 2.000 ετών. Στο υπέδαφός της κρύβει ένα θησαυρό, το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού της Ευρώπης! Πρόκειται για 240 τόνους χρυσού συνολικά, που η καναδική εταιρεία Gabriel Resources σκοπεύει να εκμεταλλευτεί, κατασκευάζοντας στην περιοχή το μεγαλύτερο ανοιχτό ορυχείο εξόρυξης χρυσού της γηραιάς ηπείρου.
Κι όμως, κάποιοι αποφασισμένοι κάτοικοι αντιστέκονται επί χρόνια, θεωρώντας ότι το χρυσάφι δεν είναι ο πραγματικός θησαυρός της Ρόσια Μοντάνα. Γιατί καθώς λένε, αν η πραγματοποίηση του ορυχείου προϋποθέτει τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, και την καταστροφή της αρχαίας πολιτισμικής κληρονομιάς, ποιος θ’ αποφασίσει αν αξίζει η θυσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου