Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Η Μυλωνού»

Επί σκηνής τρία λαϊκά ελληνικά παραμύθια,  ζωντανή μουσική με πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης, σε μια διαδραστική θεατρική εμπειρία για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Από το σκηνοθέτη Τάσο Ράτζο. Συνεργάτης σκηνοθέτης & μουσική σύνθεση-επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας «Μικρός Νότος»:
Λευτέρης Αγγελάκης, Χρύσα ΔιαμαντοπούλουΓιώτα Μηλίτση, Στέφανος Παπατρέχας. Διάρκεια: 60 λεπτά (και ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά).
«Η Μυλωνού» είναι μία εκπαιδευτική, διαδραστική παράσταση που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με πολύ κέφι, με πρωτοτυπία και δημιουργική διάθεση. Τρία λαϊκά ελληνικά παραμύθια συνθέτουν την παράσταση: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τη ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, την παντομίμα, το κουκλοθέατρο. Θα ξαφνιαστούν από το κουκλοθέατρο, που μεταμορφώνει εργαλεία καθημερινής χρήσης στην κουζίνα ή στον κήπο σε κούκλες και τα παιδιά θα αναλάβουν τα ίδια τη θεατρική δράση στο διαδραστικό μέρος της παράστασης, το οποίο έχει σχεδιαστεί επιστημονικά από τη Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ και την Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγο, ειδικευμένη στο Drama in Education. 
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Η θεατρική ομάδα παρουσιάζει τη «Μυλωνού» μέσα σε σχολικές αίθουσες, και σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις για παιδιά. Θα βρίσκεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο artistic studio Oriental Expression (τον Δεκέμβριο) και στο Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας (τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου).

Κυριακές 16 & 23 Δεκεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι
Στο artistic studio Oriental Expression
(Λ. Βουλιαγμένης 272Α, Αγ.Δημήτριος , Μετρό Αγ. Δημητρίου – έξοδος Βουλιαγμένης, τηλ.210 97.35.888)
Τετάρτη 2 & Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι
Στο Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας
(Ιωάννου Φιλήμονος 3, πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία, τηλ. 211 4051903)

Συμμετοχή: 6 ευρώ/άτομο
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στα τηλέφωνα: 6997 715382, 6947 421432

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου