Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΑ »




Υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, πραγματοποιείται η θεατρική παράσταση με τίτλο O Πλανήτης του ΟΛΑ, της Νία Φώη.
Οι παραστάσεις γίνονται στο Εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης Ονειρόσκαλα (Σιτέ 3, Ν. Μάκρη)
Ένας άνθρωπος οδηγούμενος από την εσωτερική του ανάγκη για ολοκλήρωση και ευτυχία αφήνει ελεύθερη την φαντασία του στο όνειρό του, με σκοπό να βρει τους λόγους που δεν είναι ευτυχισμένος. Ένα ταξίδι της σκέψης του τον κατευθύνει προς τον πλανήτη που ΟΛΑ τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, με μοναδικό κανόνα την αγάπη. Γνωρίζοντας 3 ιδιαίτερους χαρακτήρες στο δρόμο αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι είχε κάνει λάθος και αρχίζει να εκτιμά αυτά που τόσο χρόνια θεωρούσε δεδομένα, όπως τον χρόνο, την αγάπη και τη δύναμη της σκέψης του. Γυρίζοντας στην πραγματικότητα του ΟΛΑ είναι διαφορετικά και ο πλανήτης του ΟΛΑ βρίσκει πως είναι μέσα του. Ένα διαχρονικό παραμύθι βγαλμένο από τη ζωή που απολαμβάνουμε με μια παιδική αθωότητα αλλά και με βαθιά σκέψη.
       «Ο Πλανήτης του ΟΛΑ, είναι ένα έργο γραμμένο με πολλές επίκαιρες μεταφορές μας οδηγεί σε σκέψη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Γραμμένο με φιλοσοφική συνείδηση και διδακτική προσέγγιση μέσα από απλούς διαλόγους και αινιγματικούς χαρακτήρες μας παρασέρνει σε έναν προβληματισμό των αρχών της κοινωνίας μας και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
      Το έργο προκαλεί το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Εμπνευσμένο από μια νέα μητέρα, που θέλει να μεταδώσει την δύναμη της αναδημιουργίας αλλά και από τη σύγχρονη πραγματικότητα που ίσως να έχει ξεχάσει πως όλα αλλάζουν και τα πάντα είναι μέσα μας. Ανήκει στην κατηγορία του πειραματικού εκπαιδευτικού θεάτρου και η ιστορία είναι απλή, κατανοητή με πολλά διαφορετικά ερεθίσματα για γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες και κάθε άνθρωπο ανοιχτό να ταξιδέψει για έναν νέο πλανήτη. Τον πλανήτη του ΟΛΑ.
Οι παραστάσεις, θα πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, κάθε Σάββατο 19.30μ.μ. και κάθε Κυριακή 12 το μεσημέρι.
Παίζουν οι ηθοποιοί : Πέτρου Εύα, Σαββιδάκης Κωστής, Φώη Νία. Σκηνοθεσία- Σενάριο: Νία Φώη. Μουσική Σύνθεση : Βαγγέλης Αποστολόπουλος, Σοφία Κουμπλή. Μουσική Επιμέλεια : Νία Φώη, Ενδυματολόγος : Αγγελική Ζαρναβέλη, Makeup artist : Φιλίτσα Σασσάνη, Σκηνογραφία- Σκηνικά: Βασίλης Κουκούλης, Ήχος- Φώτα : Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Μοντάζ ήχου και εικόνας / φωτογραφία : Φώτης Τσόκας, Ηχογράφηση : Alex Leon. Παραγωγή : Εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης Ονειρόσκαλα.  Με την στήριξη της ΜΚΟ «Δημιουργικές Γέφυρες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου