Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Pole dancing! Και τώρα Ολυμπιακό Άθλημα;



Μια βρετανική εταιρεία διδασκαλίας χορού...
και ενόργανης γυμναστικής, η Vertical Dance, σκοπεύει να κάνει αίτηση στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ώστε να δεχτεί, στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το 2012, τον χορό σε στύλο (pole dancing) σαν επίσημο άθλημα.



Η εταιρία έχει μαζέψει μέχρι σήμερα σχεδόν 6.000 υπογραφές κι έχει σκοπό να συγκεντρώσει υπερδιπλάσιες και να τις υποβάλλει στην ΔΟΕ.


Ο χορός σε στύλο, που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικό «προνόμιο» των ερωτικών κλαμπ και των στριπτιζάδικων, πλέον απενοχοποιείται κι έχει ως στόχο του να μπει επισήμως σε κάθε σπίτι. Μάλιστα, στις ΗΠΑ υπάρχει και η Ομοσπονδία του pole dancing, η λεγόμενη USPDF, ενώ παγκόσμιοι διαγωνισμοί διεξάγονται κάθε χρόνο σε όλη την υδρόγειο, από τη Γερμανία έως την Αυστραλία. Χαρακτηριστικό είναι πως το «άθλημα» διδάσκεται ήδη και στο ευυπόληπτο βρετανικό πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, το οποίο, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης των σπουδαστών του, θα παραδίδει μαθήματα χορού σε στύλο σε φοιτήτριες.


Ο χορός σε στύλο κάθε άλλο παρά εύκολο θεωρείται ως άθλημα, αφού πρόκειται για αεροβική γυμναστική που απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση, αίσθηση συγχρονισμού, εξαιρετικό μυϊκό σύστημα και χορευτικές ικανότητες. Γι’ αυτό και όσες γυναίκες ασχολούνται σε επίπεδο «πρωταθλητισμού» είναι στην πλειοψηφία τους γυμνάστριες ή μπαλαρίνες.


Ένα είναι σίγουρο, πως αν τελικά περάσει η πρόταση, είναι βέβαιο πως ο εμπνευστής των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, βαρόνος Πιέρ Ντε Κουμπερτέν θα αρχίσει να κινείται άβολα στον τάφο του.

24wro

1 σχόλιο:

  1. Γιατι οι Αρχαιοι Ελληνες τι θα κανουν νομιζεις??
    Θα τριζουν τα κοκαλακια τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή