Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Για πού τραβάς ελπίδα»




Στον κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Απριλίου η παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Άλκηστης Πρωτοψάλτη «Για πού τραβάς ελπίδα» σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους των Μιχάλη Γκανά, Άρη Δαβαράκη, Ελένης Ζιώγα, Ρεβέκκας Ρούσση και Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.



Την ιδιαίτερα φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα, με διάχυτο το ελληνικό χρώμα, μοιράστηκαν οι συντελεστές με φίλους, συνεργάτες και εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Heaven Music  Μάκης Πουνέντης έλαβε πρώτος τον λόγο καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και επισημαίνοντας πόσο ξεχωριστή είναι κάθε φορά για την Heaven η στιγμή που η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κυκλοφορεί μία νέα δισκογραφική δουλειά.
Η ιδέα της παρουσίασης πρωτότυπη, καθώς ομιλητές ήταν ο  κος Λάκης Λαζόπουλος, ο κος Παύλος Σάμιος και η κα Λένα Αρώνη, οι οποίοι ως  πρώτοι ακροατές των τραγουδιών, πριν κυκλοφορήσουν, μετέφεραν την εμπειρία τους από το μουσικό αυτό ταξίδι.
Η Λένα Αρώνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « με την ακρόαση αυτού του cd, μας δίνεται η ευκαιρία να αισθανθούμε συνδημιουργοί, να συνταξιδέψουμε στο χωροχρόνο και να νιώσει ο καθένας ένας μικρός καλλιτέχνης» και συνέχισε: «Εκτιμώ και θαυμάζω απεριόριστα την Άλκηστη και την Ευανθία, γιατί πάλεψαν και παλεύουν γι’ αυτό που αγαπούν».
Ο εικαστικός Παύλος Σάμιος επεσήμανε ότι «αυτή η δισκογραφική δουλειά  μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές του Καβάφη, του Τσαρούχη και του Χατζιδάκι. Αν δεν προϋπήρχαν αυτοί οι 3 σπουδαίοι δημιουργοί, δεν θα είχαμε σήμερα στα χέρια μας ένα cd που να σε ταξιδεύει μέσα από τον στίχο, την μουσική και την ερμηνεία».
Ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε τον πρώτο στίχο με τον οποίο ξεκινάει το album…  «‘Η βάρκα λύθηκε’ , Το αίσθημα που έχω αυτήν την εποχή, τα τελευταία χρόνια κωπηλατούμε με τα σχοινιά της βάρκας δεμένα στο λιμάνι … Και συναντιούνται δύο άνθρωποι, που υπηρετούν με συνέπεια, αγάπη, εργασία, σεβασμό σε ό, τι κάνουν και στους παλαιότερους και έρχονται αυτήν την εποχή να λύσουν την βάρκα της ψυχής. Νιώθεις ότι σε βάζουν σε ένα μουσικό παραμύθι τόσο μα τόσο δυνατό».  
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα δήλωσε ότι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη υπήρξε η ώθηση και η δύναμη για να ξαναγράψει τραγούδια, ενώ η  Άλκηστις Πρωτοψάλτη, κλείνοντας  επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της συνεργασίας στο στούντιο ήταν σαν «ταυτόχρονα όλοι οι συντελεστές να ήπιαμε νερό από την ίδια πηγή». 
Για την συνεργασία τους μίλησαν και οι στιχουργοί των τραγουδιών Άρης Δαβαράκης, Ελένη Ζιώγα, Ρεβέκκα Ρούσση και Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, καθώς και ο Στέλιος Διονυσίου, ο οποίος συμμετέχει σε ένα τραγούδι.
Το cd «Για πού τραβάς ελπίδα» κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία, στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟS και σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου