Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η Πρωτοψάλτη στο θέατρο Βράχων




Η παράσταση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη «Μια αγκαλιά τραγούδια» με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστουρίου ΟΜΟΝΟΙΑ, μετά την sold out επιτυχία της στo Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, προγραμματίζεται να παρουσιαστεί ξανά, αυτήν τη φορά στο κοινό της Αθήνας, στο Θέατρο Βράχων στις 8 Ιουλίου.


«Μια αγκαλιά τραγούδια»:  Ένα απόσταγμα από αγαπημένα μας τραγούδια, τόσο από την πρόσφατη όσο και από την διαχρονική δισκογραφία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη συνοδεία 45  εξαιρετικών μουσικών μίας από τις 3 παλαιότερες ορχήστρες της Κέρκυρας με σημαντική παράδοση στην μουσική οι οποίοι  προσεγγίζουν τα τραγούδια της   με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και προσφέρουν στην παράσταση μία ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, ένα ηχόχρωμα μoναδικό, αυτό που μπορεί να δώσει η δυναμική των πνευστών.

Η Φιλαρμονική Γαστουρίου Ομόνοια ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 1898 και από τότε βρίσκεται στις επάλξεις του μουσικού στερεώματος του νησιού και όχι μόνο, σεβόμενη την μουσική του παράδοση της Κέρκυρας . Σήμερα διευθύνεται από τον εξαιρετικό Αρχιμουσικό Σπύρο Ράλλη και τον Υποαρχιμουσικό Λευτέρη Ατσοπάρδη, οι οποίοι ανέλαβαν και τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών στα οποία έδωσαν μία εντελώς διαφορετική πνοή.

Η παράσταση της Κέρκυρας έλαβε εξαιρετικές κριτικές και πρόκειται να επαναληφθεί σύντομα στο νησί:

ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: «Ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας από την μαγευτική Άλκηστη Πρωτοψάλτη, μας καθήλωσε με την αμεσότητά της, μας γοήτευσε με την παρουσία της, μας χάρισε σπουδαίες στιγμές». 

ΚΥΜΑ FM: «Όλη η Κέρκυρα κινείται στον απόηχο της εκπληκτικής συναυλίας της μοναδικής Άλκηστης Πρωτοψάλτη που μας έδειξε τι σημαίνει να είσαι το νούμερο ένα όλα αυτά τα χρόνια. Απλή, πιο άμεση από ποτέ, έκανε το κοινό του θεάτρου από το πρώτο λεπτό μέχρι την αποχώρησή της από τη σκηνή να την αποθεώνει»

ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ: «Ισως η καλύτερη παράσταση της τελευταίας δεκαετίας στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε αυτό που ζήσαμε , μόνο συγχαρητήρια να μοιράσουμε »

STAR FM: «Το φόντο του Δημοτικού Θεάτρου μαγικό, κάποια στιγμή πάνω στη σκηνή υπήρχαν πάνω από 100 άτομα να πλαισιώνουν τη μελωδική φωνή της, και η ίδια έτοιμη από καιρό να γίνεται ένα με το κοινό, ένα με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής. Αν έκλεινες τα μάτια σου και άκουγες έλεγες είμαι στον Παράδεισο»

POP FM:   «Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Ό, τι καλύτερο έχει η ελληνική μουσική τα τελευταία είκοσι χρόνια»
  
Η παράσταση στην Κέρκυρα ήταν μία συνδιοργάνωση της Φιλαρμονικής Γαστουρίου ΟΜΟΝΟΙΑ και του Ομίλου Rotaract Κέρκυρας για τις ανάγκες του Συλλόγου «Φλόγα».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ


8.7  Θέατρο Βράχων. Με την Φιλαρμονική Γαστουρίου Ομόνοια, από την Κέρκυρα
10.7 Παττίχειο Θέατρο-Λάρνακα
12.7 Κηποθέατρο Λεμεσού
13.7 Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου-Πάφος
15.7 Ιεράπετρα Κρήτης
17.7 Ανατολική Τάφρος-Χανιά
19.7 Ηράκλειο, Χερσόνησος
27.7 Ρόδος
29.7 Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
2.8 River Party, Νεστόριο Καστοριάς
14.8 Κάστρο Κυλλήνης
16.8 Καστέλια
31.8 Ανοιχτό Θέατρο Κρύας-Λειβαδιά
7.9  Αρχαίο Ωδείο Πάτρα








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου