Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πεινάνε 1 δις άτομα στον κόσμο!



Σοκ προκαλεί η έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Επισιτιστικής Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που αναφέρει ότι το 2010 οι άνθρωποι που πεινάνε σε όλο τον κόσμο αγγίζουν το 1 δις! (925 εκατ.)








Ακόμα μεγαλύτερο σοκ προκαλεί το γεγονός ότι κάθε δευτερόλεπτο, ένας άνθρωπος πεθαίνει από πείνα στον κόσμο.
Αν αναλογιστούμε ότι η επισιτιστική κρίση είναι ήδη σε εξέλιξη, τα στοιχεία για το 2011 θα είναι ακόμα χειρότερα . . .
olympia

4 σχόλια:

  1. Αποπροσανατολίζεις τον κόσμο. Αντί να ενδιαφέρεσαι για την έκτη δόση ασχολείται με ασήμαντα πράγματα :-))
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόθεση αποπροσανατολισμού; Για ποιό λόγο και γιατί; Σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση που με τόση ευκολία, λέτε!
    Απλά διαβάζοντας πως τόσος πολύς κόσμος πεινάει μου προκάλεσε θλίψη και το αναδημοσίευσα. Δεν το βρίσκεται, θλιβερό; Το θεωρείται ασήμαντο;

    Καλησπέρα, σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάλαβες λάθος και ίσως φταίω κι εγώ. Στο τέλος του σχολίου υπάρχει ένα ηλεκτρονικό χαμόγελο που προσδίδει χιουμοριστική διάθεση στο σχόλιο. Εννοώ ακριβώς το αντίθετο από αυτό που γράφω.
    Δεν το θεωρώ καθόλου ασήμαντο και μάλιστα είμαι άκρως ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα μιας και τα πολλά μου ταξίδια στην Αφρική μου έχουν σημαδέψει την ψυχή.
    Φαντάζομαι να ηρέμησες και να πάψεις να με μισείς μετά την εξήγηση που σου δίνω τώρα!
    Την καλησπέρα μου με πολύ εκτίμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σας μισώ; Όχι,δα... Δεν διέπομαι από τέτοιου είδους αισθήματα. Ευτυχώς! Άλλωστε είμαι ανοιχτή στον διάλογο. Οι παρερμηνείες ανθρώπινες είναι που όμως με διάλογο παύουν να είναι παρεμνηνείες! Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή